TV-dokumentaren “Jeg hader ADHD – børn i en diagnosetid”

TV-dokumentaren  er blevet til på baggrund af projektet på Lindevangskolen.
Filmen er blevet vist i DoxBio og på bl.a. dansk, norsk, svensk og polsk TV og har vundet adskillige priser på internationale filmfestivaller.

Det er på sin plads at oplyse, at filmtitlen ikke er retvisende. Det var TV-stationen, der insisterede på denne titel. Instruktørens titel var “Den som jeg er”. En meget fin titel, som rammer filmens budskab væsentligt bedre.
Filmen handler nemlig ikke om diagnoser, men om børn. Nogen med diagnoser, andre uden. Den viser ud fra børnenes perspektiv, hvor udfordrende det kan være at være barn i dag, og hvordan rammerne omkring dem påvirker deres tilstand. Det er rørende at følge de tre hovedpersoner, Marino, Martine og Victor på deres vej fra dårlig trivsel til ro, balance, glæde og bedre kognitiv udvikling.

Bag børnenes symptomer og helhed i tilgangen
I mit arbejde som specialkonsulent og underviser har jeg præcis den samme tilgang. Jeg ser på børnene, og jeg ser bag deres symptomer.
Siden 1992 har jeg været dybt optaget af at grave i årsager til børn og unges symptomer på nedsat trivsel, og hele vejen igennem har helhedsperspektivet været en tro følgesvend.

Kursus for skoler og SFO’er
Det er vigtigt for mig, at projektets yderst gode resultater kan komme andre af landets børn/skoler til gavn. Derfor har jeg udviklet et 3-dages kursus på baggrund af de værdifulde erfaringer, jeg har gjort mig ved gennemførelse af projektet og i øvrigt funderet på mine mange års arbejde med børn og unges skoletrivsel.

Bogen “Bag symptomerne og ind til barnet”
Filmen viser situationen fra børnenes perspektiv som en rørende fortælling.
Projektafhandlingen viser metoder og resultater.
Som supplement til dette har jeg skrevet bogen “Bag symptomerne og ind til barnet”. I den kan du læse om de faglige detaljer og baggrunde for metoderne.

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål.
Du finder kontaktdata nederst på siden her.


Læs om og/eller se filmen:

Læs mere om børnene i filmen her

Læs mere på filmens Facebookside 

Køb filmen i sampak med bogen “Bag symptomerne og ind til barnet” her

Køb filmen alene som DVD her

Lån DVD’en på biblioteket

Se filmen på Filmstriben

Lej filmen på Vimeo


Citat

fra Anders Dinsens blog 28.05.13 som kommentar til filmen:


“(…) Og jeg er glad for, at der findes professionelle, der deler ud af deres viden til skoler og institutioner.
Det er rigtig vigtigt, når man driver skole med børn med særlige behov, at man henter viden udefra – og bliver ved med det.
Kun gennem egen udvikling kan man som lærer og pædagog få sine børn i udvikling.

Jeg er også rigtig glad for, at man gennem projektet hjælper lærerne til at flytte deres fokus fra diagnoserne (og deres aversion mod dem) og støtter dem i at arbejde med det unikke barn.
Alle børn har egen identitet og historie (…).

Så tak for det”.